Her Bilgisayarda Olması Gereken Ücretsiz Yazılımlar

Categories İnceleme & Tavsiye YazılarıPosted on

Günümüzde neredeyse hepimizin bir bilgisayarı var, bilgisayarımızda da onlarca program. Peki yüklü olan hangi programları kullanıyoruz ? Yada kullanabiliyoruz. Hatta hangi programın ne işe yaradığını biliyor muyuz ?

Bu yazımda format sonrası programlar da diyebileceğimiz ancak her bilgisayarda olması gereken programlara yer vermek istiyorum. Gerçekten ihtiyacınız olan ve ücretsiz programlara. İşte ücretsiz ve her bilgisayarda olması gereken programlar…

En temel uygulamalara yer vermekle birlikte indirmek için resmi sitelerini kullanmanızı öneririm. Zira hepsi ücretsiz !

adblock-plus

Ad Block : Tarayıcı reklamlarından korunmanın en iyi yollarından bir tanesi de reklam engelleyici yazılımlar. Piyasa da Ad Block ve Ad Block Plus adında 2 tane popüler reklam engeleyici eklenti var. Her 2 eklentide aynı sayılabilir. Bol reklamlı sitelerden korunmanın tek yolu Ad Block !


betternet

Betternet : En iyi reklamsız VPN hizmeti veren firmalardan bir tanesi Betternet. Küçük boyutu ile ücretsiz olarak indirip hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.


malwarebytes-anti-malware

Malwarebytes Anti-Malware :  Offline olarak da çalışabilen Malwarebytes Anti-Malware bana göre bir çok antivirüsden daha iyi ve reklam virüslerinide bulup silebiliyor. Virüslerden nasıl kurtulabilirim ? Sorusuna en güzel cevap bu yazılım.


recuva

Recuva :  Sildiğiniz dosyalarınızı geri getirmenize yardımcı olan ücretsiz ve etkili bir araç.


skype

Skype : Microsoft Firması tarafından geliştirİlen Skype dünya genelinde milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Ücretsiz sesli ve görüntülü arama yapmanıza imkan tanır. Yabancı kişilere soracağınız ilk uygulama WhatsApp değil Skype olmalı. Görüntülü konuşma 🙂


u-torrent

U Torrent : Olurya Torrente yolunuz düşerse bir yolunu gözleyin.


onenote

One Note: One Note Uygulaması da Skype gibi Microsoft firması tarafından geliştiriliyor. Ücretsiz ve aldığınız notları her hangi bir kota sınırlaması olmadan diğer cihazlarınızla senkronizasyon etmenize olanak sağlıyor. Not tutma uygulamaları arasında ilk tercihlerinizden birisi olmalı bence.


tor

TOR : Gizlilik denildiğinde akla gelen ilk tarayıcıdır. Onion vb. sitelere girmek için gerekli olan bir tarayıcıdır. Eğerki internette gizli bir şekilde dolaşmak istiyorsanız bu tarayıcı tam size göre (: Üstelik Tor Türkçe dil desteğine de sahip.

Unutmadan asla tam olarak gizlenemessiniz !


bluestacks

BlueStacks : Bilgisayarınızda Android telefonunuzu kullanmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz bir yazılım. Bilgisayarınızda birden fazla sanal Android cihaz oluşturup kullanabilirsiniz.


ccleaner

CCleaner : Kayıt defterini düzenleyen ve geçmişi temizleyen oldukça kullanışlı ve ücretsiz bir program. Ücretsiz.


gimp

 

 

GIMP : Fotoğraf rötuş, resim kompozisyon ve resim yazarlık için en iyi ücretsiz programlardan bir tanesi. Vektörel çizimleri açmak için gimp kullanabilirsiniz. Photoshop alternatifi bir yazılımdır.


google-chrome

Google Chrome : Günümüzde en falza kullanılan tarayıcı konumunda yer alıyor. Benzerlerine göre oldukça hızlıdır. Ancak Chrome ram kullanımı bakımından benzerlerine göre daha aç diyebiliriz. Ram’inizi hunharca harcayan ama hız bakımından da arkanıza baktırmayan bir tarayıcı.


vlc

VLC Player : Açık kaynak kodlu ve bilgisayarı fazla yormayan bir medya oynatıcısı. Piyasadaki neredeyse tüm video dosya uzantılarını destekliyor.


winrar

Winrar : Rar dosyalarını açmanız için gerekli bir program. WinRAR oldukça güçlü bir arşiv yöneticisidir. Bu yedekleme verilerinizi ve e-posta ekleri boyutunu azaltmak, RAR, ZIP ve internetten indirilen diğer dosyaları açmak ve RAR ve ZIP dosyası biçiminde yeni arşivler oluşturabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.