C# Emlakçı Otomasyonu Projesi Açıklama ve Kodları

Categories C#Posted on

Emlak Otomasyonu projesi genel olarak;

  • Giriş Ekranı
  • Ana Menü ( Ev işlemlerinin yapıldığı bölüm )
  • Ev Düzenleme Ekranı
  • Yeni Ev Ekleme Ekranı
  • Ev Listeleme Ve Sorgulama Ekranı
  • Yeni Kullanıcı Kayıt Ekranı
  • Müşteri Ev Satış Ekranı
  • Satılan veya Kiralanan Evlerin Sorgulandığı Sorgulama Ekranı

Yukarıdaki ekranlardan oluşmaktadır. Proje C# Programlama dili kullanılarak yazılmıştır. Ayrıca proje Entity Framework kullanılarak yapılmıştır. Entity Framework Nedir? ve Entity Framework Nasıl Kullanılır? gibi sorular için Entity framework tutorial 

Emlak Otomasyonu Projesi Detayları

Emlak Otomasyonu Giriş Ekranı ve Yeni Kullanıcı Kayıt Ekranı

Projeyi açtığımızda bizleri giriş ekranı karşılamaktadır. Giriş ekranını sağ tarafta görebilirsiniz. Giriş ekranı yardımı ile projeye giriş yapabilir veya yeni kullanıcı ekleyebiliriz.

Yeni kullanıcı eklemeye çalıştığımızda program yetkisiz kullanıcı ekleme işlemlerini engellemek için bizlerden bir kullanıcı şifresi isteyecektir.

Kullanıcı şifre kolaylık olması amacıyla girili olarak gelmektedir.(!) ilgili Sql dosyası ve içerikleri yazının en sonunda verilmiştir.

Yeni Kullanıcı Kayıt İşlemleri İçin Kullanıcı Şifresi:  123

Kayıt işlemi sırasında sorulan şifre Kullanıcı Adı: Admin

Emlak Otomasyonu Yeni Ev Ekleme Ekranı

Yeni ev eklemek için ana menüde bulunan Yeni Ev Ekle Butonu kullanılabilir. Yeni Ev Ekleme ekranından ev ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Kullanıcı İl seçtiğinde ilgili ildeki İlçeler otomatik olarak listelenmektedir.

Ev yapım tarihi girildiğinde kullanıcıya ekstra bilgi olarak ev yaşı bilgisi gösterilmektedir.

=> Resmi büyütmek için tıklayarak indirebilir veya tam ekran görüntüleyebilirsiniz.

Emlak Otomasyonu Ev Sorgulama Ekranı

Sorgulama ekranında kaydedilen evler çeşitli kriterlere göre sorgulanabilmektedir. Kısaca Sadece il veya İl, İlçe bilgisi girilerek, Ev Toplam Alan Bilgisi, Oda sayısı bilgisi ve ev türünü girerek, Ev Durumu bilgisi ile ve Ev tercihi bilgisi ile sorgulama yapılabilir.

Sorgulanan sonuçlar yazdırılabilir veya istenilen ev bilgisi üzerine tıklayarak kayıtlı ev bilgisi silinebilir, müşteriye kiralanabilir/satılabilir.

Kullanıcıya ev kiralama veya satılma işlemi sorgulama sonucunda yapılmaktadır. Aşağıda ilgili ekranın resmi yer almaktadır. Ev Satış Yap butonu tıklanarak seçili ev ile ilgili satış/kiralama işlemleri yapılabilmektedir.

=> Ev Durumu ve Ev Tercihi bilgisi her ev için sorgulamada kullanılmaktadır.

=> Resmi büyütmek için tıklayarak indirebilir veya tam ekran görüntüleyebilirsiniz.

 

Emlak Otomasyonu Satılan veya Kiralanan Sorgulama Ekranı

Emlakçı kiraladığı veya sattığı evleri bu ekran yardımı ile görebilmektedir. Ekranda kiralik veya satilik olmak üzere iki kriter bulunmaktadır.

Sorgulama sonucu isteğe bağlı olarak yazdırılabilir.

Emlak Otomasyonu Ana Menü Tasarımı

NOT: Veriler tamamen rastgele ve anlamsız olarak girilmiştir.  Proje için aşağıda yer alan github resmine veya buraya tıklayarak ilgili kodlara ulaşabilirsiniz.

Proje çok kapsamlı bir proje olmamakla birlikte bir çok bug, tutarsızlık ve eksiklik olabilir, vardır. Başlangıç seviyesinde bir amatör çalışma.

 

Emlak Otomasyonu Veri Tabanı Dosyaları

Projede veri tabanı olarak SQL Kullanılmıştır.

Veri tabanı dosyaları için tıklayınız.

19 comments

  1. otomasyonu çalıştırdığımda An unhandled exception of type ‘System.Data.Entity.Core.EntityException’ occurred in EntityFramework.SqlServer.dll hatası alıyorum nedeni ne acaba?

    1. Proje icerindeki App.config dosyası içerisinde connectionString var onu kendi bilgisayarinizdaki servera göre duzenlemelisiniz. Ayrica proje veri tabanini import etmelisiniz.

  2. C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\Rar$DIa0.031\Emlak\Emlak.csproj : error : Proje dosyası yüklenemedi. Could not find a part of the path
    projeyi açamadım ne yapmam lazım

    1. Projeyi GitHub üzerinden bilgisayarınıza aldıktan sonra veritabanı bağlantısını web.config dosyası üzerinden, yazı içerisinde yer verdiğim veritabanı yedeğini içeren veritabanınıza işaret edecek şekilde değiştirin. Daha sonra Visual Studio kullanarak projeyi Clean daha sonra ise Rebuild işlemlerini yaparak tekrar deneyin.

  3. C# sharp bilmeyenler için projeyi sıfırdan nasıl kurabileceğimiz hakkında detaylı bilgi verir misiniz

    1. Projeyi GitHub üzerinden bilgisayarınıza aldıktan sonra veritabanı bağlantısını web.config dosyası üzerinden, yazı içerisinde yer verdiğim veritabanı yedeğini içeren veritabanınıza işaret edecek şekilde değiştirin. Daha sonra projeyi Visual Studio üzerinde açarak test edebilir, geliştirebilirsiniz.

  4. iyi günler hocam orojeyi indirmek istiyorum ama birtürlü bulamadım yardımcı olurmusunuz bu benim proje ödevim bitirmem lazım yardım ederseniz çok müteşekkir olurum hocam

  5. Kullanici kDb = context.Kullanicis.Where(k => k.kullaniciAd==”Admin”).Where(k=>k.kullaniciSifre==sifreYetkiKontrolu.ToString()).FirstOrDefault();

    kullanıcı eklerken burada hata oluyor

  6. Exception thrown: ‘System.Data.Entity.Core.EntityException’ in EntityFramework.SqlServer.dll hata buymuş pardon

  7. hocam yalnız bu bağlanmıyor veritabanına haberiniz olsun app.config değiştirdim o web dediğiniz dosyayı zaten bulamadım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.