PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS Oyun İçi Render Sorunu

Categories İnceleme & Tavsiye YazılarıPosted on

Playerunknown’s Battlegrounds, Nfinity Games tarafından satışı yapılan hayatta kalma oyunlarından bir tanesi. H1Z1, DAYZ gibi oyunlara nazaran daha iyi sayılabilir ancak sorunları yok mu? Var. Bu yazıda Playerunknown’s Battlegrounds uçaktan atladıktan sonra yere inildiğinde ortaya çıkan ev ve binaların render sorununun çözümü ile ilgili bir kaç bilgi bulabilirsiniz.

Üstteki görselde de gördüğünüz üzere oyun başında evlerin render’lanmaması sorunu ile karşılaşmanız mümkün. Sebebi oyunun fazla RAM (Bellek) kullanmasından kaynaklanmaktadır. 4 GB Bir RAM’e sahip iseniz oyunu oynak size biraz eziyet verebilir. Tavsiye olarak min 6-8 GB Ram önerilmektedir.

Playerunknown’s Battlegrounds uçaktan atladığınızda 7-8 GB Civarında Ram kullanıyor ve dolayısıyla o anda Ram’den dolayı oyunda kasmalar yaşanıyor. Yere indiğinizde ise oyun gerekli Ram’i kullanamadığı için objeler tam yüklememiş oluyor. Objeler yüklendikten 2 dk sonra Ram ihtiyacınız düşer ve oyun içi kasmalarınız azalır.

Bu esnada ortalama Ram ihtiyacı 5-6 GB Civarlarında olmaktadır.

Playerunknown’s Battlegrounds Render Sorunu Önerileri

 

  • Render sorunu yaşıyorsanız Uçaktan ilk atladığınızda yere biraz geç inmeyi deneyin.
  • Uçaktan ilk atladığınızda, atladığınız yerde çok fazla bina olmayan ve ağaçlık yerlere atlamanız daha iyi olacaktır.
  • Google Chrome gibi fazla Ram ihtiyacı olan programları oyun esnasında kapatmayı deneyebilirsiniz.
  • Grafik ayarlarınızı bir düşüğe çekmek sorununuzu çözebilir. Az kaliteli grafik az Ram ihtiyacı duyacaktır.
  • 12 GB Ram Kullanabilirsiniz.
  • Yapabiliyorsanız, görev yöneticisinden oyunu yüksek öncelik diye atayın. Bu, sistemin bellek gücünü oyuna daha iyi kanalize etmenize olanak verir.
  • NVİDİA Ekran kartı kullanıyorsanız aşağıdaki resimde gösterildi şekilde Güç yönetimi Modunu Maximum Performans Olarak ayarlayınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.