Xiaomi Telefonlarda Parmak İzi Geç Okuma Sorunu Çözümü

Xiaomi, Türkiye’de her ne kadar fazla kullanıcısı olmasada gün geçtikçe kullanıcı sayısı artıyor.(2019 yılı itibari ile kullanıcı sayısı oldukça artmış durumda) Ben de bir Xiaomi kullanıcısı olarak başıma gelen ve çözümü çok basit olan parmak izi okuma sorununu ile ilgili yazmak istiyorum.

Öncelikle Mi 5, Mi5S ve daha üst modellerinde bulunan parmak izi okuyucusu günlük kullanımda bizlerin hayatını oldukça kolaylaştırıyor. En basitinden uygulamalara şifre koymak için hangi programı kullanmalıyım yada uygulamalara şifre koyma uygulaması gibi aramalardan kurtuluyorsunuz.

Mi5S parmak izi okuyucusu nasıl çalışır bilmiyorum ama Xiaomi Mi5S parmak izi oluşturma ve ayarlama hakkında bir kaç şey söylemem mümkün. Detaylı ayarlamalar için telefonunuzun ayarlar bölümüne göz atabilirsiniz.

Xiaomi Mi5S telefonlarda geçerli olan bu çözüm kesin olmamakla birlikte diğer modellerde de işe yarayacaktır.

Telefonlara parmak izimizi okuturken genellikle telefonu düz tutarak düzgünce okumasını sağlarız. Ancak kullanımınıza baktığınızda aslında parmak izi okuyucusunu tam düz değil, bazen yan bazen ise ters kullanıyoruz. Bu yüzden telefona parmak izinizi hem düz hemde telefonu yan tutarak okutmanız okuma hızını arttıracak ve elinizin daha fazla detayını tanıdığı için direk okuyacaktır(?).

Ayrıca aynı parmağınızı iki defa okutmanız da bazı durumlarda okuma hızını etkilemektedir.

Son olarak başvurabileceğiniz bir çözüm daha var. Telefonu yeniden başlatmak. Uzun süre yeniden başlatılmayan cep telefonlarında bu ve buna benzer bir çok problem oluşabilmektedir. Sorunu başka yerde aramadan önce telefonu yeniden başlatıp denemeniz yararlı olacaktır.

NOT : Xiaomi Mi5S Parmak izi okuyucusu çalışmıyor ise telefonunuzu kapatıp açın. Sorun hala devam ediyorsa diğer işlemleri deneyin.

Esenle Kalın…

Son Güncelleme : 14.05.2019

This post was last modified on 14 Mayıs 2019 10:26

Benzer Yazılar

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.